Inloophuis Kennemerland centrum voor leven met en na kanker header steun ons

IPSO Huis Kennemerland is een vrijwilligersorganisatie en heeft een ideële doelstelling. Het IPSO Huis ontvangt geen steun van de overheid en is financieel afhankelijk van particulieren, bedrijven, fondsen en instellingen.

Om alle activiteiten die in het IPSO Huis worden aangeboden te kunnen realiseren is veel geld nodig. Wilt u het goede werk van IPSO Huis Kennemerland steunen? Dit kan op vele manieren; neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Word vriend van het IPSO Huis Kennemerland
Dat kan door een bijdrage te storten op rekeningnummer: NL52RABO0103516646.

De stichting IPSO Huis Kennemerland is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI status). Op de website van de Belastingdienst staan de mogelijkheden om uw donatie aan IPSO Huis Kennemerland op fiscaal aantrekkelijke wijze aftrekbaar te benutten.

Direct doneren? Vul onderstaand formulier in.
Eenmalige donatie

U kunt het IPSO Huis ondersteunen door een eenmalige donatie te geven van een bedrag naar keuze. U kunt dit bedrag overmaken op rekening NL52RABO0103516646 van Rabobank Haarlem-IJmond ten name van IPSO Huis Kennemerland onder vermelding van ‘eenmalige donatie van (uw naam en adres)’. Ook kunt u direct doneren middels onderstaande formulier.

Voor meer informatie, hulp of advies kunt u uiteraard bij ons terecht. Wij helpen u graag verder. U kunt ons een bericht sturen of u kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer: (023) 888 53 67

Ieder bedrag, groot of klein, is meer dan welkom.

Naast financiële ondersteuning zijn goederen of diensten in natura van harte welkom.
Zo zou u een tijdelijke kostenpost voor uw rekening kunnen nemen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een jaar lang koffie & thee voor onze gasten, een jaar lang iedere week verse bloemen in onze gezellige huiskamer of misschien wel een jaar lang de telefoon-/energie rekening verzorgen.
Ziet u nog andere mogelijkheden ons te steunen? Neemt u gerust contact met ons op.

Periodieke Schenking

Een periodieke schenking biedt voordelen. Als u jaarlijks geld wilt schenken aan IPSO Huis Kennemerland kunt u dit doen door een periodieke schenking. Als u uw periodieke schenkingen laat vastleggen in een notariële akte of via een schriftelijke overeenkomst met IPSO Huis Kennemerland, en u tenminste vijf jaar achtereen een gelijk bedrag schenkt, zijn de schenkingen volledig aftrekbaar. Ook kunt periodiek doneren door het onderstaande formulier in te vullen.

Tot 2014 mocht u een periodieke gift alleen aftrekken als u deze had vastgelegd bij de notaris. Bij periodieke giften vanaf 2014 hoeft dit niet meer. U kunt kiezen of u de gift via de notaris wil vastleggen of via een schriftelijke overeenkomst met de instelling waaraan u de gift doet.

 • Via de notaris
  U kunt uw gift laten vastleggen bij een notaris naar keuze. De kosten hiervan hangen af van uw wensen.
 • Via een schriftelijke overeenkomst met IPSO Huis Kennemerland
  Stap 1:
  Download en print het formulier Periodieke Gift in geld van de website van de belastingdienst.
  Stap 2:Vul de gevraagde gegevens in en stuur het ondertekende formulier aan:
  Stichting IPSO Huis Kennemerland
  Wulverderlaan 51
  2071 BH Santpoort-Noord. U kunt ook een scan maken van het ingevulde en ondertekende formulier deze naar ons mailen.
  Stap 3:
  U ontvangt van IPSO Huis Kennemerland een ondertekend formulier retour. Bewaart u dit voor uw administratie en voor uw aangifte.

Heeft u hulp of advies nodig? Dan kunt u uiteraard bij ons terecht. Wij helpen u graag verder.
U kunt ons een bericht sturen of u kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer: (023) 888 53 67

Nalatenschap

Het is ook mogelijk om IPSO Huis Kennemerland op te nemen in uw testament en zo het goede werk van IPSO Huis Kennemerland mogelijk te blijven maken.

Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:

Schenking door middel van een legaat

Wanneer u IPSO Huis Kennemerland tot legataris maakt laat u een vast omschreven deel uit de erfenis na bijvoorbeeld een vast bedrag of een goed (bijvoorbeeld een huis, een stuk grond of een aandelenportefeuille). Dit geldbedrag ontvangt IPSO Huis Kennemerland en de rest van uw erfenis zal worden verdeeld onder uw de erfgenamen.

Schenking door middel van een erfstelling

U kunt IPSO Huis Kennemerland ook als (mede)erfgenaam opnemen in uw testament. Een erfstelling is een procentueel deel of geheel van uw bezit, bijvoorbeeld 20% van de opbrengst van een huis of inboedel. U bepaalt zelf welk percentage u aan elk van de erfgenamen wilt nalaten. U kunt zo IPSO Huis Kennemerland bijvoorbeeld erfgenaam maken naast uw kinderen.

Het is hierbij goed om te weten dat goede doelen zoals de stichting IPSO Huis Kennemerland geen successierechten hoeven te betalen. Uw erfstelling komt dus geheel ten goede aan het werk van de stichting.

Voor meer informatie, hulp of advies kunt u uiteraard bij ons terecht. Wij helpen u graag verder.
U kunt ons een bericht sturen of u kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer: (023) 888 53 67

Steun ons als bedrijf

Natuurlijk is het ook mogelijk voor bedrijven om ons te steunen. Dit kan zelfs aantrekkelijk zijn voor een bedrijf aangezien het mogelijk is om giften af te trekken van de omzetbelasting indien het bedrag per jaar tussen de 1% – 6% ligt van de netto winst.

Zo kan een bedrijf er bijvoorbeeld voor kiezen voor een donatie als alternatief voor kerst-, verjaardag- of jubileum cadeau. Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers de mogelijkheid om de waarde van het kerstcadeau te schenken aan een goed doel; dat doel zou IPSO Huis Kennemerland kunnen zijn. Er zijn ook andere feestelijke gelegenheden met cadeau momenten waarbij een bedrijf aan relaties de voorkeur voor financiële steun aan het IPSO Huis zou kunnen aangeven.

Naast financiële ondersteuning zijn goederen of diensten in natura van harte welkom.
Zo zou u als bedrijf een tijdelijke kostenpost voor uw rekening kunnen nemen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een jaar lang koffie & thee voor onze gasten, een jaar lang iedere week verse bloemen in onze gezellige huiskamer of misschien wel een jaar lang de telefoon-/energie rekening verzorgen.

Ziet u als bedrijf nog andere mogelijkheden ons te steunen? Neemt u gerust contact met ons op.

Fondsen wervende acties

Het IPSO Huis Kennemerland is financieel volledig afhankelijk van donaties en fondsenwervingsacties. Daarom nodigen wij bedrijven, instellingen, scholen, serviceclubs, maar natuurlijk ook particulieren graag uit om een fondsenwervingsactie op te zetten voor IPSO Huis Kennemerland. De initiatieven kunnen variëren van bijvoorbeeld een benefiet concert of –voorstelling, of golftoernooi. Maar u kunt ook denken aan een verjaardags- of jubileumbox bij een feestelijke gelegenheid of misschien wel het doneren van de opbrengst van een rommelmarkt of sponsorloop.

Er zijn veel leuke mogelijkheden om het IPSO Huis te steunen en wij denken hierin graag met u mee. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of bel ons: (023) 888 53 67