Soms kunnen uit heftige dingen ook mooie dingen ontstaan. Zo ook deze fotoactie van onze gast Tommy van Bergen. Sinds 2021 vecht hij tegen de ziekte kanker en bezoekt hij met regelmaat ons IPSO Huis voor steun, erkenning en herkenning. Daarnaast heeft hij als hobby fotografie ontdekt. Om te ontsnappen, op te laden en de behandelingen aan te kunnen, gaat hij veel op pad met zijn camera en maakt hij graag natuurfoto´s. Deze zijn vanaf nu te koop en een deel van de opbrengst is voor ons IPSO Huis.

Tommy gaat iedere week naar het IPSO Huis Kennemerland voor steun, erkenning en herkenning. Meestal in de vestiging in Heemskerk, maar ook af en toe naar Santpoort-Noord voor de AYA+ lotgenotenbijeenkomst voor leeftijdgenoten. Het is een fijne plek om te praten of juist niet te praten. Maar ieder persoon die te maken heeft gehad met kanker kan er troost, steun, info of ontspanning vinden aan de koffietafel of tijdens deelname aan één van de activiteiten.

Tommy van Bergen: “Sinds mijn gevecht is begonnen, is het een achtbaan waar ik niet voor heb gekozen. De ziekte neemt veel van je af. Je kijk op de wereld, het vertrouwen in je lichaam en je toekomstplannen. Dit geldt voor mij als persoon maar ook voor mijn naasten. Je hebt de ziekte alleen, maar de uitwerking deel je met je naasten. Naast dat het veel neemt, geeft het ook wel. Mijn kijk op bepaalde zaken is anders geworden en het bracht mij fotografie en het IPSO huis. ”

Om te ontsnappen, op te laden en de behandelingen aan te kunnen gaat Tommy veel op pad met zijn camera. Hij maakt graag natuurfoto’s,  vooral van dieren. Door de rust die hij hierin vindt, kan hij opladen en alles een plekje geven. Hierdoor kan hij genieten van de belangrijkste persoon in zijn leven: zijn dochter!

Fotoactie

Omdat Tommy het IPSO Huis een warm hart toedraagt en weet dat het voornamelijk op fondsen en giften draait, wil hij graag iets doen voor het IPSO Huis. Hieruit is het initiatief voor de fotoactie ontstaan.

“Door mijn passie voor fotografie te combineren met mijn dankbaarheid voor het  IPSO Huis Kennemerland, wil ik iets teruggeven. Via het IPSO Huis kunnen er afdrukken van mijn foto’s besteld worden in diverse formaten, wel of niet ingelijst. Voor iedere foto die wordt verkocht, wordt 10 euro gedoneerd aan het IPSO Huis. Uw steun viert niet alleen de schoonheid die in deze beelden is vastgelegd, maar draagt ook bij aan een plek die voor velen van onschatbare waarde is.”, aldus Tommy.

Draagt u dit initiatief ook een warm hart toe?

Voor meer informatie, check: Bestellijst 2.0-Tommy. Heeft u vragen over bestellen, kosten en de diverse foto’s kunt u een e-mail sturen naar info@ipsohuiskennemerland.nl en op alle vestigingen vindt u de diverse foto´s waaruit u een keuze kunt maken. In overleg is veel mogelijk, dus schroom niet om uw wensen kenbaar te maken. Uiteraard kunt u nu alle foto’s bekijken op Tommy zijn Instagramaccount: @Tommyphotograhy87