Wat als je vrouw (borst)kanker heeft?

Een bijeenkomst voor partners van (borst)kankerpatiënten

Op dinsdagavond 7 juni om 18:30 uur komt auteur Jaap Luikenaar vertellen over zijn boek Man op de mammapoli in Haarlem/Schalkwijk bij Inloophuis Kennemerland.

Bij (borst)kanker gaat de aandacht vaak uit naar de patiënt, waarbij de partner steun en toeverlaat is, maar zich soms heel alleen kan voelen met zijn of haar eigen emoties. Over hem (haar) hoor of lees je eigenlijk niet zoveel. Terwijl ook zijn wereld op zijn kop staat en zijn toekomst er ineens heel anders uit ziet…

Jaap is de partner van Helma en beschrijft in zijn boek Man op de mammapoli zijn kant van het verhaal van Helma’s borstkankertraject: over de diagnose, ongemakken na een borstsparende operatie, intensieve behandelingen, alternatieve therapie naast reguliere behandelingen en vervolgstappen na het behandeltraject.

In zijn boek verwoordt Jaap duidelijk en concreet zijn gevoelens en gedachten.  Hij voelt zich  verantwoordelijk om er zo veel mogelijk voor zijn vrouw te zijn en alles te regelen. Zijn uitgangspunt was om haar in alles bij te staan, bij elke stap van het traject. Die verbondenheid is mooi. Door dit boek te lezen wordt het duidelijk hoe het voor naasten is om samen met hun geliefde op deze sneltrein te stappen. Enerzijds is het een zware tijd, maar anderzijds ook een heel liefdevolle periode waarin je dichter bij elkaar kunt komen.

Het is een bondig, helder en informatief boek met een vleug humor waarin met name de gevoelens van Jaap erg goed worden belicht. Het is een echte aanrader! Vooral voor partners van mensen met borstkanker.

Kom je ook luisteren naar Jaap’s verhaal? En met hem van gedachten wisselen over wat je zoal meemaakt als partner van een (borst-)kankerpätient ? Jaap is geen arts of psycholoog, maar ervaringsdeskundige.

Meer info en blogs: kijk op www.manopdemammapoli.nl

Locatie: Inloophuis Haarlem/Schalkwijk, Leonardo Da Vinciplein 73

Kosten: geen.

Meld je aan bij één van de gastvrouwen in het inloophuis in Haarlem Schalkwijk, Santpoort Noord of Heemskerk. Mailen of bellen kan ook: info@inloophuiskennemerland.nl of (023) 888 53 68.