Yske-Walther fonds doneert 3000 euro voor Verwendagen/workshops ‘Sterker na Kanker’ en ‘Ik word niet meer beter’.

Onze dank is groot! Dankzij de bijdrage/donatie van het Yske-Walther fonds kunnen we mooie dagen vol workshops organiseren voor vrouwen. Dit gaat specifiek om dagen voor vrouwen die na de behandelingen hun doel in het leven willen onderzoeken maar ook speciale dagen voor vrouwen die helaas niet meer beter worden.

Het Yske-Walther fonds is in 2007 opgericht door overdracht aan Ars Donandi van doelstellingen, beleid en vermogen van de Stichting Yske-Walther. Deze stichting werd in 1960 opgericht door de Amsterdamse onderwijzeres Anna Christina Walther (1879-1964), ter nagedachtenis aan haar overleden echtgenoot George Lodewijk Willem Cornelis IJske (1872-1945). Hij was één van Nederlands eerste fysiotherapeuten en overleed tijdens de Hongerwinter van 1945.

Anna Walther was begaan met het lot van anderen. Zij bepaalde dat de Stichting projecten ondersteunt gericht op ‘de uitoefening van weldadigheid, de verpleging van zieken of gebrekkigen, de bestrijding van ongeneeslijke ziekten, de bescherming van natuurschoon of de bevordering van wetenschappelijke doeleinden’. Jaarlijks worden organisaties ondersteund die voorkomen op de door de oprichtster opgestelde lijst van voorkeurbegunstigden.

www.arsdonandi.nl