Goli Abdurahman strijdt tegen het taboe rond borstkanker en geeft vrijdagochtend 28 juni bij het IPSO Huis Kennemerland in Haarlem/ Schalkwijk voorlichting aan vrouwen uit verschillende culturen.

Goli Abdurahman (Sangaser, 1967) wijst vrouwen met een migratieachtergrond op de gevaren van borstkanker. Veel islamitische vrouwen doen niet aan preventie, uit schaamte en angst. Borstkanker kan de trots van een vrouw en soms haar leven nemen. Vroege ontdekking vergroot de overlevingskansen enorm, maar veel allochtone vrouwen gaan hiervoor niet snel naar de dokter. Goli strijdt tegen het taboe, geeft voorlichting en benadrukt het belang van preventief onderzoek. Sinds ze zelf een borst verloor aan kanker, zet ze zich nog harder in.

Tijdens een speciale bijeenkomst op vrijdagochtend 28 juni van 10.00 – 12.00 uur bij IPSO Huis Kennemerland, locatie Haarlem/ Schalkwijk (Leonardo Da Vinciplein 73), deelt Goli haar eigen verhaal om met vrouwen uit verschillende culturen in gesprek te gaan over borstkanker.

Voor wie is deze bijeenkomst bedoeld?

  • Vrouwen uit diverse culturen die meer willen weten over borstkankerpreventie
  • Zorgprofessionals die werken met allochtone gemeenschappen
  • Iedereen die geïnteresseerd is in gezondheidsvoorlichting en preventie

Sluit u aan bij deze belangrijke voorlichtingsbijeenkomst en help mee het taboe rond borstkanker te doorbreken. Samen kunnen we vrouwen van diverse culturen bewust maken van het belang van vroege opsporing en preventie.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.
Aanmelden kan per e-mail op: info@ipsohuiskennemerland.nl of telefoon: (023) 888 53 68.