Mindfulnesstraining in Heemskerk
Wat kun je doen als de grond onder je voeten verdwijnt door een ziekte als kanker, en alles wat daarbij komt kijken? In deze achtweekse, erkende en wetenschappelijk onderbouwde training leren deelnemers je hoe je mindfulness, ofwel kracht van aandacht, kunt gebruiken om de kwaliteit van je leven te verbeteren.‘Dat kan ook als je je machteloos of verslagen voelt, of als je stressklachten hebt als gevolg van je ziekte, vertelt mindfulnesstrainer Bea Kalter. ‘Er gebeurt zoveel als je ziek wordt; je lichaam en je leefomstandigheden staan op zijn kop. Het is gezond om hiervoor niet je kop in het zand te steken, maar te kijken hoe je ermee om kunt gaan. Dan schakel je van overleven naar leven.’

De training is gevarieerd en bevat schrijfoefeningen, mindfulnessoefeningen en eye openers voor in het dagelijks leven. Ze versterken het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Deelnemers aan deze training prijzen vooral de gemeenschappelijke menselijkheid die wordt gedeeld. Er is herkenning, verbinding en ook humor in de trainingssessies.

Bea: ‘De MBCTc training is ontwikkeld door de Britse Trish Bartley, zelf ervaringsdeskundige als kankerpatiënt en mindfulnesstrainer. Op een nuchtere manier ontwikkelde zij praktische oefeningen voor momenten als het wachten in de wachtkamer, het ondergaan van een scan of chemo tot het nemen van een weldadige adempauze.’

Waar en Wanneer:
Heemskerk: 8 woensdagmiddagen van 13.00 tot 15.00 uur op de volgende data: 8, 15, 22, 29 maart en 5, 12, 19 en 26 april 2023.

Kosten:
100 euro voor 8 bijeenkomsten en 1 -terugkom-middag. Deze laatste middag wordt later samen ingepland. Sommige zorgverzekeringen vergoeden deze training.

Aanmelden:
Dit kan per e-mail op info@ipsohuiskennemerland.nl of in het IPSO Huis.