Cursus hoofdmassage in Santpoort-Noord
Op de dinsdagavond 24 en 31 oktober kun je deelnemen aan een cursus hoofdmassage. Wij zorgen voor massagetafels waarop geoefend kan worden.Dit is een zachte maar intense vorm van massage. Een volledige hoofdmassage duurt ongeveer 30-40 minuten. Tijdens de massage rust het hoofd van de ontvanger in één hand van de gever. De gever maakt met de andere hand rustige bewegingen, waardoor de hoofdhuid over de schedel heen beweegt. Het kan nog worden uitgebreid met o.a. ‘zachtjes aan de haren trekken’ en een massage van de oren. Door vrijwel iedereen wordt het ervaren als enorm ontspannend, zowel door degenen die het geven als degenen die het mogen ontvangen.

De cursus wordt gegeven door Eddie Alders in een groep van maximaal 6 personen. Daarbij wordt veel tijd besteed aan het oefenen van de bewegingen. Met veel herhalingen want het is op zich geen moeilijke vorm van massage maar het is fijn als deze goed wordt uitgevoerd en dat cursisten zich na afloop voldoende zeker voelen dat zij het ‘in hun vingers hebben’. Je bent de helft van de tijd gever, en de andere helft ontvanger van de massage. Oefenen gaat dus altijd in tweetallen. Je kunt je in je eentje opgeven maar je kunt ook met z’n tweeën komen (partner, familie, kennis, iemand die je kent van een andere activiteit enz.).

Wie  
De cursus wordt gegeven door Eddie Alders. Hij is al enkele jaren vrijwilliger bij het IPSO Huis voor Reiki, Massages en Klankbaden.

Waar
IPSO Huis Kennemerland locatie Santpoort.

Wanneer
Dinsdag 24 en 31 oktober van 19.30 – 21.15 uur.

Kosten
10 euro p.p voor twee avonden.

Aanmelding of meer info
Aanmelden is verplicht. Per e-mail op info@ipsohuiskennemerland.nl