HOE NU VERDER

De diagnose kanker brengt het nodige in beroering. Zowel in jou als in jouw omgeving. Meestal volgen allerlei onderzoeken en behandelingen, waarbij de diagnose centraal staat. Daarnaast reageren veel mensen om je heen geschokt. Al deze ervaringen komen – bewust of onbewust – intens binnen. Hoe ga je hiermee om? Hoe pak je de draad weer op? Sta je nog in contact met je lichaamsbewustzijn of leef je in een mist waar gevoelens op de achtergrond zijn geraakt, gewoonweg omdat het voelen op dit moment te veel en te pijnlijk is. Het vertrouwen in het lichaam, dat eerder veelal vanzelfsprekend was, is mogelijk als donderslag bij heldere hemel onder je vandaan geslagen.

Vanuit een holistisch standpunt (en dus meer dan alleen een medisch perspectief) met mijn eigen ervaring als referentiepunt, weet ik, dat het lichaam niet je vijand is, maar je grootste vriend. En hoe mooi zou het zijn als je stapje voor stapje hernieuwd vertrouwen kunt opbouwen.

In plaats van overheerst te worden door de diagnose en alle stress hieromheen weer landen in je lichaam, waar gevoelens welkom zijn.

Vanuit mijn professie als holistisch massagetherapeut en diverse aanvullende expertises (o.a. Biodynamische Cranio-Sacraal, Focussen, Mindfulness, Reconnective Healing en bewustwordings-/ en ontspanningsoefeningen) bied ik naast een luisterend oor een lichaamsgerichte benadering, zodat het lichaam zich weer kan gaan ontspannen.

Gun jezelf deze rustige omgeving waarin tijd en aandacht jou kunnen helpen om te verwerken wat er in korte tijd allemaal is gebeurd.

Gonnie Hommersen

Aanmelden bij IPSO Huis Kennemerland, locatie Heemskerk of per mail: info@ipsohuiskennemerland.nl

Kosten 15 euro (vervolgafspraken in overleg).