Wil je tijdens of na ziekte goed voor je lichaam zorgen door te genieten van gezonde en bewuste voeding? Wil je je kookstijl veranderen en inspiratie opdoen om thuis zelf aan de slag te gaan? Schrijf je dan in voor deze kookworkshop! Je kunt je inschrijven voor één of meerdere data. We maken elke keer een ander gevarieerd menu.

We gaan met elkaar een uitgebreid en feestelijk menu maken, waar we als afsluiting samen van gaan genieten. De gerechten die we maken zijn gebaseerd op het Mediterrane dieet. Uit internationaal onderzoek komt naar voren dat mensen die leven rondom de Middellandse Zee gezonder zijn en een hogere levensverwachting hebben dan mensen elders in de wereld.

Hun dieet bevat een hoge inname van verse groenten, fruit, peulvruchten, noten, bonen, granen, vis en onverzadigde vetten zoals olijfolie en het bevat meestal een lage inname van vlees en zuivelproducten. Daarom staat het Mediterrane dieet bekend als een gezond voedingspatroon.

We maken bij het koken zoveel mogelijk gebruik van biologische groenten en andere ingrediënten. Biologische producten hebben de tijd gehad om op een gezonde en evenwichtige wijze te groeien zonder vervuilende meststoffen of bestrijdingsmiddelen. Dit kan van belang zijn voor mensen die hun vitaliteit en conditie willen opbouwen of herstellen.

Voor wie, wanneer, waar?

Doelgroep:                         mensen die leven met kanker en hun naasten

Aantal deelnemers:          6 – 8 deelnemers

Datum:                                18 mei / 15 juni / 20 juli / 17 augustus 2022

Tijd:                                      17 uur – 20 uur

Plaats:                                  IPSO Huis Kennemerland, locatie Santpoort-Noord

Adres:                                  Wulverderlaan 51, 2071 BH Santpoort-Noord

Kosten deelname:            20,- euro per persoon per workshop

Aanmelden:                       In het IPSO Huis bij onze gastvrouwen/heer, per email door te mailen naar info@ipsohuiskennemerland.nl  of bel op dinsdag, woensdag of vrijdag naar: (023) 888 53 67.

Marga van Slooten heeft zij de VIP Health & Nutrition koksopleiding te Haarlem gevolgd (www.vlamindepan.nl/viphealthandnutrition/). Marga heeft ruime ervaring in het koken voor- en met groepen. Ze gaf onder meer diverse workshops voor kankerpatiënten en maakte de receptuur voor een boek over Blaaskanker. Ze is bekend en vertrouwd met diverse voedingsprincipes en richtlijnen.

Ik heb weinig kookervaring. Kan ik toch meedoen?

Natuurlijk! Iedereen is van harte welkom. Samen koken, lotgenoten ontmoeten en je gedachten even verzetten zijn de belangrijkste uitgangspunten bij deze workshops.