Doe je mee?

Kennen jullie Evelien van der Werff nog? Vorig voorjaar stapte ze op de fiets om aandacht te vragen voor de Centra voor leven met en na kanker. Ze fietste maar liefst 2000 km in 6 weken tijd, gaf 78 interviews, deelde haar boek ‘Dit boek brengt geluk’ uit en haalde een mooi bedrag op. Onderweg werd ze vaak vergezeld door enthousiaste fietsers en dat bracht haar op het idee om het Fietsen voor geluk evenement te organiseren. Want zegt zij: ‘Als je de pech hebt om kanker te krijgen moet iedereen weten dat er gelukkig de Centra voor leven met en na kanker zijn waar je altijd terecht kan.’

Op 14 mei springt Evelien daarom opnieuw – maar dit keer – samen met Ilse Moerkerk (ambassadeur IPSO Huis Kennemerland) en zoveel mogelijk mensen op de fiets om aandacht te vragen en geld op te halen voor leven met en na kanker. IPSO Huis Kennemerland uit Haarlem en Santpoort-Noord fietst natuurlijk ook mee om hun belangrijke werk op de kaart te zetten én om geld op te halen.

Terwijl de fietsers gezond bezig zijn, helpen zij tegelijkertijd mensen die geraakt zijn door kanker. Kanker raakt ons namelijk allemaal. Als (ex-)patiënt, als naaste of als nabestaande. Voor deze mensen zijn er op 81 locaties in Nederland Centra voor leven met en na kanker. Zij bieden ondersteuning als lotgenotencontact, een luisterend oor en ontspannende en creatieve activiteiten. Een afspraak maken is niet nodig, de deur staat altijd open. Loop gerust eens binnen, ze zijn er voor jou, voor je partner en voor je kinderen.

Het programma van zaterdag 14 mei ziet er als volgt uit:

10.30 uur: Ontvangst en koffie bij locatie Santpoort-Noord aan de Wulverderlaan 51
11.00 uur: Start 30 km fietsknooppuntenroute
12.30 uur: Pauze
14.30 uur: Finish

Geluk zit vaak in kleine dingen. Samen fietsen bijvoorbeeld. Dus, trap je mee of spring je achterop? Ga naar www.fietsenvoorgeluk.nl en doe mee!