RCVRY RUN (hard) lopen voor vrouwen met borstkanker Nieuw In Haarlem

Het RCVRY RUN programma is speciaal ontwikkeld voor vrouwen met borstkanker en wordt vanaf medio mei nu ook in Haarlem aangeboden door Carla den Braber van de Loopgroep FiHt. Carla is al jarenlang verbonden aan ons IPSO Huis als vrijwilligster.

Bewegen en sport na de diagnose borstkanker heeft een positief effect op het gehele traject daarna. Of je nu voor de diagnose al wel of nog niet sportief aangelegd was. Daar is in de afgelopen tientallen jaren veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

RCVRY RUN is er om jou zo fit mogelijk door het behandeltraject heen te slepen, zodat je het hele traject kan volbrengen. Je bent bij ons even geen patiënt, maar sporter. Je werkt in de buitenlucht in een kleine groep aan je mentale en fysieke conditie en je kwaliteit van leven.

Zelfs als je eerder niet sportief was kun je meedoen. Je moet (hard)lopen natuurlijk wel een beetje leuk vinden. Onder deskundige begeleiding werk je aan je conditie en kracht, op basis van wat jouw lichaam op de trainingsdag aan kan. Carla heeft ruime ervaring in het aanpassen van de training aan jouw vorm van de dag, ook binnen een groepstraining. Carla is onder andere Atletiekunie gecertificeerd hardlooptrainster, geeft looptrainingen op diverse niveaus, en is verbonden als masseur aan het IPSO Huis Kennemerland in Haarlem.

“Ik vind het steeds weer fantastisch om te zien wat samen buiten sporten kan doen voor een mens.”

Buiten trainen in de Haarlemmerhout is heerlijk. Je voelt je gewoon frisser, fitter, energieker. En de vormen, kleuren en geuren van de natuur hebben een positief effect op je brein en je stemming.

Meer informatie hierover lees je op www.fiht.nl/rcvryrun. Of neem vrijblijvend contact op met Carla via email: fiht.haarlem@gmail.com