Maandag 1 juli om 11.00 uur op de locatie in Heemskerk de eenmalige activiteit :

Visualisatie met als thema ‘ontspanning en loslaten’

Wat gaan we doen.

Je wordt door de ervaren Hypno- en Psychosociaal therapeut Tim van Asselt meegenomen op een visuele reis. Je blijft comfortabel zitten op een stoel met je ogen gesloten en laat je meenemen en leiden in een verhaal die je met je onbewuste gaat ontdekken. Je krijgt heldere instructies hoe je contact maakt met je innerlijke wereld en op die manier ga je je persoonlijke verhaal beleven. Een prettig en ontspannen kijkje in je onbewuste….

Topsporters.

Visualiseren doen we eigenlijk allemaal de hele dag door, maar niet altijd bewust. Als je bijvoorbeeld efficiënt een klusje gaat doen, beeld je je van tevoren in welk materiaal en gereedschap je nodig gaat hebben, anders moet je voor ieder schroefje afzonderlijk terug naar de bouwmarkt. Ook topsporters gebruiken visualisaties en hypnotherapie om zichzelf imaginair te plaatsen in een verbeterde prestatie. Wij gaan dat doen met ontspanning en loslaten. Door het beeldend te gaan doen, volgen de organen en processen in het lichaam vanzelf om uit een staat van overleving te komen. De vecht-bevries-vlucht reactie kan je achter je laten en de rust terugkeren.

Het effect.

Therapeutisch gezien is het een eenvoudige en milde methode voor het verkrijgen of vergroten van ontspanning, inzicht, vertrouwen of voor het verzachten van lichamelijke klachten. Het toepassen van de visualisatie geeft de mogelijkheid om slaapproblemen te verminderen, het eigen zelfbeeld te vergroten of bekrachtigen, de balans tussen denken en voelen te verbeteren en het contact met de innerlijke stem te verbeteren. Ook kan zingeving verbeteren en kunnen creativiteit en mogelijkheden toenemen. Door bewustwording ontstaan keuzemogelijkheden, patronen kunnen worden doorbroken en de regie kan weer worden genomen. Op deze manier kunnen grote effecten bereikt worden.

Duur ongeveer 1 uur en deelname is gratis. Vooraf aanmelden noodzakelijk via info@ipsohuiskennemerland.nl of een berichtje naar 06 39 72 35 80