Zet je in voor mensen die leven met en na kanker

Eén op de drie mensen krijgt in zijn of haar leven kanker. Elke Nederlander krijgt met kanker te maken, als naaste, mantelzorger of nabestaande. De gemiddelde vijfjaarsoverleving van kanker is de laatste decennia gelukkig sterk toegenomen en ligt nu op 65%. Het gevolg daarvan is een groeiende groep van ruim 800.000 mensen die leven met of na kanker. Velen van hen kampen met de gevolgen van hun ziekte en behandeling(en).

Inloophuizen

Op 81 locaties in Nederland zijn er centra voor leven met en na kanker, zoals ook ons Inloophuis Kennemerland in Santpoort en Haarlem. De locatie in Santpoort is ook goed bereikbaar voor mensen uit de IJmond. Wij bieden ondersteuning als lotgenotencontact, een luisterend oor en ontspannende en creatieve activiteiten. Mensen kunnen zonder verwijzing binnenlopen, alleen vanwege corona is het maken van een afspraak tijdelijk noodzakelijk. Uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van leven van mensen geraakt door kanker, aanzienlijk verhoogd wordt door de bezoeken aan het centrum.

Juist ook in tijden van corona blijken de centra van grote waarde. Corona maakt je wereld kleiner en dat komt bij mensen geraakt door kanker dubbel zo hard aan. Want waar kun je terecht nu je je vrienden en familie veel minder ziet? En waar vind je afleiding als je net gehoord hebt dat je ziekenhuisopname voor de tweede keer is uitgesteld? Helaas hebben de centra het op dit moment financieel zwaar. De pandemie trok een streep door veel evenementen, waardoor actievoerders niet in actie konden komen om geld op te halen. Dat het centrum moet blijven bestaan, staat als een paal boven water. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Fondsenwerver gezocht

Daarom is het Inloophuis Kennemerland hard op zoek naar vrijwilligers die fondsen willen gaan werven en/of acties willen opzetten. Onze partner KWF helpt ons hierbij. We zoeken mensen die proactief zijn, netwerk-skills hebben eventueel fondsenwervende ervaring. Lijkt het je wat, of heb je nog vragen? Neem contact op met Esther Vink op (06) 466 30 957 of via info@inloophuiskennemerland.nl